ITYDONEBA.HO.UA
“Навчи любити Тебе,
Спасителю мій.”
“Шпаргалка” для Сповіді | | Карта сайту
Коли молитва стає легкою й невимушеною?

❜❜   Навіть малими кроками можна здолати кожен шлях.


Види та способи спілкування з Богом:
коли молитва стає легкою й невимушеною?



Молитва є своєрідним містком, який єднає людину із Богом. У розмаїтті видів і способів молитовного спілкування та єднання із Всевишнім є доволі поширеною практика:

Люди моляться індивідуально й у спільноті (сім’ї, церкви, монастиря чи інших).

Молитва може бути прочитана з молитовника, псалтиря чи проказана спонтанно із власного серця. Можна молитися устами, промовляючи слова (тоді творимо усну молитву); розумом (проказуючи молитву у думці або розважаючи, роздумуючи, застановляючись над вічними речами) і серцем (до розуму долучається акт волі: особа приймає рішення згідне із волею Отця, гаряче бажає виконати волю Божу). Молитися можна навіть абсолютним мовчанням, просто залишаючись у Божій присутності, віддаючись в обійми Господа, мовчки споглядаючи чи адоруючи Його (зразок: відкрити ). Така молитва – це молитва люблячого серця дитини Божої; де є любов, там слова не завжди потрібні.

способи спілкування з Богом

Вже із цих декількох речень стає зрозуміло, шо, бажаючи, можемо молитися скрізь: йдучи на роботу, їдучи у транспорті і навіть працюючи, якщо плоди нашої роботи жертвуємо Творцеві на Його прославу. Бог під час нашої молитви дивиться на серце. способи спілкування з Богом Ми можемо спілкуватися із Ним своїми словами, як дитина спілкується зі своїм батьком.

Розмовляти з Богом можна не лише навколішки, але й стоячи, сидячи та будучи навіть у ліжку (дитина є завжди безпосередньою у своїй любові до батьків; у розмові з ними повага, відвертість, щирість і любов є важливішими від позиції тіла). Можна також вибрати ті взірці молитов із запропонованих у молитовниках чи в інших джерелах, які більше лежать до душі (зразок: відкрити ).

Використання різноманітних видів молитов позбавляє рутинності у спілкуванні з живим Богом, з небесними Особами. Іншими словами, використовуючи усі можливі способи спілкування із Небом, на які здатна людина, ми здобудемо внутрішнє бажання постійно перебувати у зв'язку із нашим вічним батьківським домом.

Ось декілька аргументів та порад, щоб молитися краще і більше часу:

«Далі до них промовив [Ісус]: “Якби хтось із вас мав приятеля, і той прийшов до нього опівночі Та й сказав до нього: Друже, позич мені три хліби, бо приятель мій прибув до мене з дороги, і я не маю що йому дати, а той зсередини відповів би йому: Не докучай мені, двері вже замкнені, і діти мої зо мною в ліжку; не можу встати й дати тобі, - кажу вам, що коли й не встане та не дасть тому, що він його приятель, все ж таки з-за його настирливости підведеться і дасть, скільки той потребує. Отож кажу вам: Просіть, і вам дасться; шукайте, і знайдете; стукайте, і вам відчинять. Кожний бо, хто просить, одержує; той, хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють. Котрий із вас, батьків, коли син проситиме в нього хліба, дасть йому камінь? Або коли попросить риби, замість риби дасть йому гадюку? Або коли яйце попросить, дасть йому скорпіона? Отак коли ви, злими бувши, умієте давати дітям вашим дари добрі, оскільки більш Отець небесний дасть Святого Духа тим, що у нього просять!» (Лк 11,5-13).

У цьому розділі йшлося здебільшого про ті види молитов, які ініціює людина. Проте надзвичайно важливо навчитися чути те, що Бог до нас промовляє або, іншими словами, навчитися молитви-слухання (відкрити).

Читайте також:






Кроки до Божого Царства:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Іноді не відаючи, простим жестом поставленого ”like” чи поділу у соцмережах тієї духовної інформації, яку вважаємо корисною для себе, можемо спричинитися до навернення когось від гріха й перетворити в реальність слова Апостола Якова: «хто навернув грішника з хибної дороги, спасе його душу від смерті і силу гріхів покриє» (Як. 5,20).
Вигнання з Раю Повернення Раю: блаженство відновленої любові
ITYDONEBA.HO.UA

Карта сайту

“Шпаргалка” для Сповіді:
добре приготування до Таїнства, що єднає із Богом у любові

© Copyright 2018
Всі права захищено! При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове!