ITYDONEBA.HO.UA
“Навчи любити Тебе,
Спасителю мій.”
“Шпаргалка” для Сповіді | | Карта сайту
Зцілення від недуги за посередництвом Господа
Зцілення від недуги за посередництвом Господа

❜❜   Навіть малими кроками можна здолати кожен шлях.


Зцілення від тілесної недуги за посередництвом Господньої сили:
історичне минуле чи сьогоднішній шанс на одужання?



“Нездужає хтось між вами? Хай прикличе пресвітерів церковних, і хай вони помоляться над ним, намастивши його олією в ім’я Господнє. І молитва віри спасе недужого, та й Господь його підійме; і як він гріхи вчинив, вони йому простяться” (Як. 5, 14-15).

«[…] апостольська Церква знає особливий обряд для [зцілення] недужих, засвідчений св. Яковом: “Нездужає хтось між вами? Хай прикличе пресвітерів церковних, і хай вони помоляться над ним, намастивши його олією в ім’я Господнє. І молитва віри спасе недужого, та й Господь його підійме; і як він гріхи вчинив, вони йому простяться” (Як. 5, 14-15)». «Це священне намащування хворих було встановлене Господом нашим Христом як правдиве і властиве таїнство Нового Заповіту, про яке згадує св. Марко (пор. Мр. 6, 13), а рекомендує вірним і прогошує апостол Яків, брат Господа».

«Лише священики (пресвітери та єпископи) можуть уділяти таїнство Єлеопомазання».

Дане таїнство рекомендується приймати у стані важкої фізичної недуги з метою її зцілення й полегшення душевних страждань. Воно може вділятися усім охрещеним особам, які страждають від важких хвороб та немочей.

Якщо особа перебуває при свідомості, перед прийняттям Єлеопомазання слід висповідатись.

«Якщо хворий, який отримав Єлеопомазання, одужує, він може знову прийняти це таїнство у разі нової важкої хвороби.

Протягом однієї і тієї ж недуги Єлеопомазання може бути знову повторене, якщо хвороба загострюється.

Те саме стосується і старших людей, у яких поглиблюється неміч.

Доречно вділити Єлеопомазання хворим перед важливою операцією».

Тобто, щоразу «коли християнин [важко] хворіє, він може прийняти Єлеопомазання».

«Уділення святого таїнства Єлеопомазання звершують у храмі або там, де перебуває недужий. […] помазуючи недужого єлеєм (його чоло, очі, ніздрі, вуха, уста, щоки, груди, руки і ноги), священик проказує […] благальну молитву до Бога […], у якій просить зцілити недужого […]».

«Чин закінчується покладанням книги Святого Євангелія на голову недужого на знак того, що сам Христос Господь кладе Свою святу десницю на його голову на зцілення й прощення гріхів. Після звершення таїнства Єлеопомазання недужий» приймає у Святому Причасті Тіло і Кров Господа Ісуса Христа.

Накінець, приступати до цього таїнства слід із глибокою вірою («І сказав Ісус сотникові: “Йди, хай тобі станеться за твоєю вірою!” І видужав слуга тієї ж години» [Мт. 8, 13]), здаючись на волю Божу згідно слів Господньої молитви “Хай буде воля Твоя”. Воля Божа є завжди найкращою для людини, хоч ми не завжди або не відразу можемо її зрозуміти.

Читайте також:






Кроки до Божого Царства:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Зцілення від недуги за посередництвом Господа Іноді не відаючи, простим жестом поставленого ”like” чи поділу у соцмережах тієї духовної інформації, яку вважаємо корисною для себе, можемо спричинитися до навернення когось від гріха й перетворити в реальність слова Апостола Якова: «хто навернув грішника з хибної дороги, спасе його душу від смерті і силу гріхів покриє» (Як. 5,20).
Вигнання з Раю Повернення Раю: блаженство відновленої любові
ITYDONEBA.HO.UA

Карта сайту

“Шпаргалка” для Сповіді:
добре приготування до Таїнства, що єднає із Богом у любові

© Copyright 2018
Всі права захищено! При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове!